Webteksten

Kan iedereen webteksten schrijven?

Goede websiteteksten zijn vormen een groot onderdeel van jouw online marketing. Het is niet zomaar even een paar woorden schrijven. Nee, het is veel meer dan dat. Korte een webtekst boeit mensen, het houdt de aandacht vast. Het geeft jouw website waarde.

Iedereen kan schrijven, maar niet iedereen kan goede en wervende webteksten schrijven. Voel je welkom om een kijkje te nemen in ons beroep als webcopywriter of vraag direct een offerte voor ons webteksten schrijven tarief aan. Jouw keuze. Omdat jou meer te overtuigen van deze betaalde dienst volgen hier een eisen waar een webcommunicatie aan moet voldoen.

Opbouw website tips

Bij lange teksten of saaie teksten op het web haken mensen af. Lees jij nog door? Dan doen we het met deze webtekst goed. Het is van belang aandacht te schenken aan het doel van jouw content. De woorden moeten begrijpelijk zijn en in een logische volgorde geplaatst worden.

Mensen en dus bezoekers van jouw pagina zullen het snel en eenvoudig moeten kunnen verwerken. Dit vorm van webschrijven levert op dan men doorleest en geprikkeld wordt om langer op jouw online plek te verblijven. Een webcopywriter helpt je hierbij door research te doen voor jouw doelgroep en site.

Online marketing heeft waarde

Wij, als professioneel webtekstschrijver, zullen een paar tips geven, maar wil je er liever geen tijd aan besteden en toch aan waardevolle online marketing doen? Dan is jouw volgende gemakkelijke stap een offerte bij ons aanvragen. Met alle plezier van de digitale wereld helpen wij jou verder op de online weg, met nuttige en uiterst effectieve webteksten.

Zoals eerder genoemd, houd je webtekst kort. Maximaal is toch echt wel 100 woorden per alinea. Let er op dan je met regelmaat aan een nieuw kopje begint. Laat iedere regel iets vertellen over het zoekwoord en onderwerp waarop je gevonden wil worden.

Zoekwoorden in webteksten

Een goede webtekstschrijver doet onderzoek naar de meeste gebruikte zoekwoorden van internetgebruikers. Hoe meer deze in de wenselijke manier gebruikt worden, hoe meer verkeer jij naar jouw URL kan leiden. Het is een uitdaging om de wensen van Google te weten en deze gunstig voor jezelf te gebruiken.

Het is onze sport geworden, wil je meer weten? Dan neem vrijblijvend contact op. We zullen nu aan een nieuw kopje beginnen, want één grote blok tekst op het web nodigt niet uit om te lezen.

Wervende webteksten

Voor grote lappen tekst bestaan er boeken. Effectieve webtekst is kort, informatief en daagt uit tot actie. In of met welke branche je ook online te vinden wilt zijn, je komt er niet onderuit. Webteksten en hiermee gevonden worden is de webcommunicatie kunst.

Deze vorm van kunst is te koop. Professionals hebben hier hun vak van gemaakt, zodat jij je met jouw eigen toffe werkzaamheden bezig kunt houden. We kunnen niet anders zeggen, dan dat je het eigenlijk gewoon één keer zal moeten proberen. Wij geven jou alle opbouw website tips, die we inmiddels door ervaring weten.

Opsommingen in websiteteksten

We zouden nu een opsomming kunnen maken met behulp van opsommingstekens. Dit bevordert namelijk de leesbaarheid van de webschrijven voordelen die we zouden kunnen noemen.

Maar let op, een te lange opsomming zorgt ervoor dat men makkelijk bepaalde stukken overslaat. En het gevaar van een te lange lijst bij het noteren van al onze voordelen bestaat. Laten we dit dan dus maar overslaan, zodat je niets mist van onze boodschap.

Ook een goede kop helpt

Hierbij bedoelen wij niet jouw mooie gezicht, maar de tekstregel die je boven je webtekst zet. Gelieve niet meer dan 7 woorden gebruiken trouwens. Probeer het altijd pakkend en to the point te brengen.

Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van de kop en het onthouden van de bijbehorende tekst op het web. Hiermee zullen we je verder niet vermoeien, maar weet dat deze kennis bij onze webtekstschrijvers beschikbaar is.

Websiteteksten, kort en krachtig

Oh ja, korte zinnen! Ja, dit zullen we je ook verklappen. Erg nuttig zijn ze. Mensen zullen namelijk geen moeite hebben met het lezen van korte zinnen op het web, samengestelde en lange zinnen, zoals deze, zijn vele malen moeilijker te bevatten door degene die ze leest. Daarom. Gebruik korte zinnen. Of laat iemand jouw korte effectieve zinnen schrijven. Nog beter.

Het web is geen krant

Je kan ook mensen vragen jouw webteksten te laten verbeteren. Maar kies een vlot persoon. Iemand die niet voor kranten, boeken of ander drukwerk schrijft. Dit is namelijk een heel andere manier van schrijven.

Op het internet draait alles om het scannen van teksten. Er is veel informatie beschikbaar en als men niet gelijk vindt wat de bedoeling is dan zijn ze alweer vertrokken. (Hadden wij je al verteld wat wij doen? Wij bieden goed geschreven webcontent aan.)

Webschrijven doe je omgekeerd

Een perfecte webtekst inhoud schrijf je van belangrijk naar minder belangrijk. We zouden dus gelijk met de deur in huis moeten vallen. Hadden we je verteld van onze professionals? Zij schrijven met veel plezier jou omgekeerde websiteteksten. Maar voordat je doorleest, willen we je vermelden dat er een mogelijkheid bestaat om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

We kijken naar jouw wensen en je website, en de webcopywriter kan met een vlotte pen (en achtergrondkennis) aan de slag. Voor je weet sta je bovenaan bij Google en stijgen bezoekersaantallen naar ongekende hoogte. Wacht, het is tijd voor een nieuw kopje.

Jargon in webtekst handig?

Alleen het woord ‘jargon’ kan mensen al afschrikken om niet verder te lezen op jouw pagina. Simpel gezegd, gebruik zo min mogelijk moeilijke woorden als je jouw boodschap aan mensen wil overbrengen. Denk aan je doelgroep, waar zoekt deze op? Welke woorden gebruiken zij? We kunnen je helpen de perfecte woordkeus in te zetten.

Eindresultaat van ons webschrijven

Gefeliciteerd, je hebt inmiddels bijna ons gehele artikel op het web gelezen! Dit is waar het om draait. Mensen boeien. Kijk naar het eindresultaat. Hebben we je overtuigd van het belang van een goede webtekstschrijver??

Ook jouw activiteit, bedrijf of dienst kan groter worden door wervende webteksten. Laat ons jouw webcommunicatie helpen. Geef jezelf een digitale boost en neem contact met ons op. Dan weet je binnen no time ons betaalbare ‘webteksten schrijven tarief’.